Sitsiilias otsitakse elumajade varingus kadunuks jäänud inimesi

Copy
Majavaringu rusud Itaalias Ravanusas 12. detsember 2021.
Majavaringu rusud Itaalias Ravanusas 12. detsember 2021. Foto: Itaalia tuletõrje/AFP/Scanpix

Lõuna-Itaalias Sitsiilias valmistusid päästjad pühapäeva öösel jätkama operatsiooni, et leida plahvatuses kokku varisenud hoonete rusudest ellujäänuid.

Kolme inimese surm varingus on kinnitust saanud, teatasid Sitsiilia päästjad. Ravanusa linnas põhjustas laupäeva öösel nelja elumaja varingu tõenäoliselt gaasilekkest tingitud plahvatus.

Kuigi kaks naist toodi rusudest pühapäeva hommikul välja, on jätkuvalt kadunud kuus inimest. Päästjad ei olnud tuvastanud elumärke rusudes alates hommikust, ütlesid võimud.

«Meie poolt on terve riik ning meie päralt on parimad inim- ja tehnoloogilised ressursid. Lootus ei kustu,» ütles Ravanusa linnapea Carmelo D'Angelo Itaalia uudisteagentuuri AGI teatel.

Plahvatus tegi maatasa neli hoonet, sealjuures neljakorruselise kortermaja Ravanusa kesklinnas. Linnas elab kokku peaaegu 11 000 inimest.

Kaadrid sündmuskohalt näitasid varisenud hoonete rusude massi, samuti kahjustada saanud lähedalasuvaid hooneid.

Tuletõrjujad nägid vaeva, et kõrvaldada kõige raskemad materjalid pääsemaks rusude põhja, teatas Itaalia tuletõrje pressiesindaja.

«Probleemiks on suures koguses kivipuru, millega meil tuleb toime tulla, kui me tahame edasi jõuda,» sõnas ta telekanalile RaiNews24. Tööd üritatakse teha nii, et see ei tooks kaasa uusi varinguid, lisas ta.

Plahvatuse lööklainet tunti kuni saja meetri kaugusel, ütles kohalike päästjate juht Salvatore Cocina.

Kärgatuse põhjuste tuvastamiseks on algatatud juurdlus, kuid võimude sõnul oli tõenäoliselt tegemist gaasilekkega.

Maagaasifirma Italgas teatas avalduses, et ei olnud saanud mingeid teateid lekete kohta nädal aega enne õnnetust. Torustiku antud sektsioonis ei viidud läbi mingit ehitustööd ning toruvõrku inspekteeriti nii 2020. kui 2021. aastal.

Ravanusa linnapea kutsus laupäeval pärast plahvatust appi kõiki, kellel on labidad ja buldooserid.

Sitsiilia on Itaalia üks vaesemaid regioone ning selle taristu on vananenud ja kohati ei vasta nõuetele, kirjutas AFP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles