Brasiilia nõuab saabuvatelt reisijatelt vaktsineerimistõendit

Copy
São Paulo rahvusvaheline lennujaam.
São Paulo rahvusvaheline lennujaam. Foto: Niyi Fote/zumapress.com/Scanpix

Brasiilia hakkas esmaspäevast nõudma riiki saabuvatelt välisreisijatelt Covid-19 vaktsineerimistõendit, kuigi president Jair Bolsonaro valitsus oli varem selle meetme tõkestanud.

Ülemkohtu kohtunik otsustas laupäeval, et vaktsineerimistõend on Brasiiliasse sisenemiseks kohustuslik, et aeglustada koroonaviiruse omikronvariandi levikut.

Riiklik terviseamet Anvisa teavitas esmaspäeval piiripunkte eriti lennujaamades, et need asuks viivitamatult järgima föderaalse ülemkohtu otsust, mis nõuab riiki saabuvatelt reisijatelt vaktsineerimistõendit.

«(Kohtu)otsus jõustub koheselt... ja nõuab seetõttu ametilt õigeaegset tegutsemist, eriti reisijate puhul, kes selle langetamise ajal juba liikuma olid hakanud,» seisab Anvisa avalduses.

Brasiilia oli läinud nädalal Anvisa soovitusest hoolimata esialgu välistanud vaktsineerimistõendi nõude. President Bolsonaro aga võrdles sellist kohustust nõudega looma rihma otsas hoida.

Terviseminister Marcelo Queiroga sõnul saadab Brasiilia vaktsineerimata reisijatele viiepäevasesse karantiini, mida soovitab ka terviseamet.

Karantiinireegel hakkab kehtima 18. detsembril.

Arutelu vaktsineerimistõendite üle Brasiilia valitsuse, teadlaste ja kohalike võimude vahel on hoogustunud, kuna riigis on registreeritud vähemalt 11 omikrontüve juhtu ja talvepuhkuse ajal on oodata rohkem turiste.

Brasiilias on alates pandeemia algusest Covid-19 tõttu surnud rohkem kui 616 000 inimest, olles ohvrite absoluutarvult USA järel teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles