Indias koliti terve küla tiigrite kaitseks mujale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

India põhjaosariigis Rajasthanis koliti terve küla piirkondlikus reservaadis elavate tiigrite kaitseks teise kohta, vahendab BBC ametnike sõnu.

Rohkem kui 350 inimesest koosnev Umri küla asus algselt Sariska tiigrite kaitsealal, nüüd koliti kõik elanikud uude kohta.

Sariska tiigrite arv kahenes nullini, enne kui kasvas viimase kolme aasta jooksul viieni.

Viimsetel aastakümnetel on tiigrite arv Indias murettekitava kiirusega kahanenud.

2011. aasta uuringu kohaselt elab neid vabas looduses ligi 1700. Hinnanguliselt elas sajandi eest Indias tiigreid veel 100 000.

Külaelanikud saavad kompensatsiooniks ühe miljoni ruupia (ligi 15 300 eurot) väärtuses maad, raha ja kariloomi ning nad kolitakse lähimale haritavale maa-alale, mis asub reservist väljaspool.

886 ruutkilomeetri suuruses Sariska reservaadis langes tiigrite arv nullini pärast 2002. aastat, mil seal elas 16 looma.

Rajasthani metsakaitseameti esindaja sõnul peab praegu aga reservaati juurde saama 20 emast tiigrit, et luua elujõulist populatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles