Taani eksministri vanglakaristus migrandikaasuses teeb Frederikseni jalgealuse tuliseks

Postimees
Copy
Taani endine välismaalaste- ja integratsiooniministrit Inger Støjberg septembris, kui algas protsess, kus arutati tema otsust lahutada alaealised asüülitaotlejad oma täisealistest abikaasadest. Üleeile mõistis erikohus ta ebaseadusliku korralduse andmise eest kaheks kuuks vangi. 
Taani endine välismaalaste- ja integratsiooniministrit Inger Støjberg septembris, kui algas protsess, kus arutati tema otsust lahutada alaealised asüülitaotlejad oma täisealistest abikaasadest. Üleeile mõistis erikohus ta ebaseadusliku korralduse andmise eest kaheks kuuks vangi. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/AFP/Scanpix

Taani kohtu otsus karistada endist välismaalaste ja integratsiooni ministrit Inger Støjbergi 60-päevase vangistusega, kuna tema korraldus lahutada alaealised varjupaigataotlejad abikaasadest oli ebaseaduslik, hoogustab üleskutseid vaagida kohtus, kas riigi peaministri Mette Frederikseni mullune käsk surmata kõik karusloomakasvandustes peetud mingid võis olla võrreldav rikkumine.

Støjbergi, kes end süüdi ei tunnistanud, mõistis ülemkohtu liikmetest ja parlamendiparteide esindajatest koosnev erikohus üleeile süüdi ministri vastutuse seaduse tahtlikus rikkumises ning teadlikult käsu andmises, mis läks vastuollu Euroopa inimõiguste konventsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles