Peaminister: Leedu valitsus jätkab tööd ja senises koosseisus

BNS
Copy
Leedu peaminister Ingrida Šimonytė.
Leedu peaminister Ingrida Šimonytė. Foto: Zygimantas Gedvila

Leedu valitsus jätkab tööd ja senises koosseisus, teatas teisipäeva õhtul peaminister Ingrida Šimonytė.

Ta jättis välisminister Gabrielius Landsbergise ja transpordiminister Marius Skuodise tagasiastumisavalduse rahuldamata.

«Võttes arvesse eskaleerunud poliitilist olukorda, samuti jätkuvaid väljakutseid seoses COVID-19-ga ja migratsiooniga, oleks vastutustundetu riskeerida ja põhjustada ebakindlust, mida tekitaks isegi katse moodustada uut enamust või oluliselt muuta valitsuse koosseisu,» ütles Šimonytė teisipäeva õhtul tehtud avalduses.

«Seetõttu, valitsus, eeldades, et tal on koalitsiooniparteide usaldus, jätkab tööd oma senises koosseisus ja koostöös teiste institutsioonidega vastavalt Leedu Vabariigi põhiseadusele,» lisas ta.

Landsbergis ja Skuodis teatasid valmisolekust tagasi astuda ja võtta vastutus seoses suutmatusega peatada Valgevene kaaliumkloriidi transiiti.

Valgevene väetisefirma Belaruskali toodete tarne läbi Leedu on kestnud läinud nädalal jõustunud USA sanktsioonide kiuste, kuna ettevõte tegi raudteefirmale Lietuvos Geležinkeliai novembris ettemakse.

Leedu valitsuse teatel ei kehti USA sanktsioonid otseselt väetise transiidile läbi Leedu. Samas teatas valitsus läinud nädalal, et tahab riigiraudtee lepingu Belaruskaliga peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles