USA esindajatekoda soovitab Trumpi kantseleiülema suhtes kriminaalasja

BNS
Copy
Mark Meadows
Mark Meadows Foto: Reuters/ScanPix

USA seadusandjad toetasid teisipäevasel hääletusel soovitust algatada endise presidendi Donald Trumpi kantseleiülema Mark Meadowsi suhtes kriminaalasi, kuna too keeldus koostööst 6. jaanuari Kapitooliumi-rünnaku juurdlusega ega tulnud kongressi komitee ette.

Esindajatekoja seisukoht on samm selles suunas, et endisest äärmuskonservatiivsest kongresmenist võib saada ligi 50 aasta järel esimene Valge Maja kantseleiülem, kelle suhtes on pärast ametist lahkumist algatatud kriminaalasi.

Varem juhtus see Harry Robbins Haldemaniga seoses Watergate'i afääriga, kui ta oli Valge Maja kantseleiülem president Richard Nixoni ajal.

Meadows, kes ei astunud eelmisel kuul kongressi komitee ette, on üks võtmetunnistajatest Trumpi rolli kohta jõupingutustes muuta valmistulemusi ebademokraatlike vahenditega.

Esindajatekoja uurijad usuvad, et Meadowsil, endisel Valge Maja strateegil Steve Bannonil ja teistel Trumpi nõunikel ja kaastöötajatel võib olla informatsiooni tänavu jaanuaris Valget Maja ja Kapitooliumi rünnanud Trumpi poolehoidjate sidemete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles