Wilders soovitab kriitikutel oma asjadega tegelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduspartei juht Geert Wilders .
Vabaduspartei juht Geert Wilders . Foto: SCANPIX

Hollandi parlamendiliige ja immigratsioonivastase Vabaduspartei (PVV) juht Geert Wilders soovitab kriitikutel, kellele ei meeldi tema partei veebileht, kus kogutakse hollandlaste kaebusi idaeurooplastest võõrtööliste kohta, lihtsalt oma asjadega tegelda.

Varem islamiusu kritiseerimisega tuntuks saanud Wilders vallandas sel nädalal protestitormi veebilehe üleskutsega kodanikele anda teada kesk- ja idaeurooplastest, kes on kõigile tüliks, reostavad ja tõrjuvad hollandlasi tööturult välja.

Populistlik poliitik ütles usutluses AP-le, et veebileht on osutunud tohutult populaarseks ja sellele on kirjutatud üle 40 000 kommentaari, kuigi on kostnud ka kriitikat poliitikutelt ja diplomaatidelt.

Kümne Ida-Euroopa riigi suursaadikud esitasid teisipäeval Hollandi parlamendile avaliku kirja, milles avaldatakse veebilehe pärast pahameelt ning nimetatakse seda diskrimineerivaks ja alandavaks. Teiste hulgas kirjutas dokumendile alla ka Eesti esindaja.

«Minu vastus suursaadikutele on: tegelge oma asjadega. Teie riigiga ei ole sel midagi pistmist,» ütles Wilders. «Me oleme suveräänne riik, me oleme demokraatlik partei ja me väljendame paljude hollandlaste muret.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles