Postimees Strasbourgis Navalnõi tütar hurjutas läänt järeleandmiste eest diktaatoritele (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sahharovi mõttevabaduse auhinna võttis eile Strasbourgis oma isa Aleksei Navalnõi nimel vastu tema 20-aastane tütar Darja Navalnaja. 
Sahharovi mõttevabaduse auhinna võttis eile Strasbourgis oma isa Aleksei Navalnõi nimel vastu tema 20-aastane tütar Darja Navalnaja. Foto: Mathieu Cugnot/Euroopa Parlament

Tänavust Sahharovi mõttevabaduse auhinda vastu võttes toonitas Venemaa vangistatud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi tütar Darja Navalnaja, et aastaid lepituse otsimist president Vladimir Putiniga on viinud olukorrani, kus viimane ei pelga alustada sõda ning Euroopas elavad Kremli vastased kardavad oma elu pärast.

«Diktaatorite ja türannide ohjeldamine ei toimi kunagi,» lausus Navalnaja eile Strasbourgis auhinnatseremoonial. «Ükskõik kui paljud inimesed püüavad end petta, lootes, et järjekordne hullumeelne, kes klammerdub võimu külge, hakkab käituma järeleandmiste ja flirtimise mõjul väärikalt – seda ei juhtu kunagi. Autoritaarse võimu olemuseks on pidev panuste tõstmine, suurem agressioon ja uute vaenlaste otsimine.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles