Haiti kütuseveoki plahvatuses hukkunute arv on tõusnud 75ni

Copy
Kütuseveoki plahvatuse sündmuspaik Haiti Cap-Haïtieni linnas.
Kütuseveoki plahvatuse sündmuspaik Haiti Cap-Haïtieni linnas. Foto: Joseph Odelyn / AP / Scanpix

Haiti teisipäevases kütuseveoki plahvatuses hukkunute arv on tõusnud 75ni ning ilmselt kerkib veelgi, ütlesid kolmapäeval ametnikud.

Tsiviilkaitseülem Jerry Chandler ütles AFP-le, et haiglates on põletushaavade tõttu ravil veel 59 inimest, enamik neist raskes seisundis.

Haiti suuruselt teise linna Cap-Haïtieni spordikeskuses avatakse ajutiselt välihaigla, mis töötab esialgse kava kohaselt 7-10 päeva.

Veokijuht kaotas sõiduki üle kontrolli, üritades ilmselt vältida ühte mootorrattataksot. Veok paiskus küljele, kütus voolas teele ning kohalikud kiirustasid seda koguma. Plahvatus süütas põlema umbes 20 maja.

Haitis valitseb kütusepuudus, mil jõugud on hõivanud kontrolli kütusetarnete üle.

Haiti pole kunagi tootnud piisavalt elektrit, et katta terve elanikkonna vajadusi. Isegi pealinna jõukamates piirkondades pakub riiklik elektrifirma vaid mõne tunni jagu elektrit päevas.

Need, kes saavad, sõltuvad kallitest elektrigeneraatoritest, millest pole kasu kütusepuuduse ajal, mille on põhjustanud naftaterminale blokeerivad jõugud.

Viimastel kuudel on enam kui tosinat kütuseveokit rünnanud relvastatud isikud, kes tahavad nende vabastamise eest lunaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles