KOHALIK VAADE ⟩ Hispaania konservatiivide leeris on lahvatamas kodusõda

Gregorio García Maestro
Copy
Isabel Díaz Ayuso on poliitiliselt ebakorrektne, polariseeriv ja populistlik, kuid paljude silmis on ta karismaatiline juht. 
Isabel Díaz Ayuso on poliitiliselt ebakorrektne, polariseeriv ja populistlik, kuid paljude silmis on ta karismaatiline juht. Foto: Ricardo Rubio/ZUMA/Scanpix

Kuigi arvamusküsitlused ennustavad ​​Hispaania konservatiividele – Hispaania Rahvaparteile ja paremäärmuslikule erakonnale Vox – 2023. aasta parlamendivalimistel võitu, langetas üks hiljutine ootamatu sündmus Rahvapartei ootusi ja ohustab nende võimalust kukutada sotsialistist peaministri Pedro Sáncheze valitsus.

​Nagu poliitikas öeldakse, siis suurim vaenlane ei tule mitte opositsioonist, vaid koduõuest. Just nii juhtuski Rahvaerakonda alates 2018. aastast tüürinud Pablo Casadoga, kelle juhipositsiooni ohustab tema erakonnakaaslane ja endine sõber Isabel Díaz Ayuso. Viimane juhib praegu Madridi autonoomset piirkonna, mis hõlmab koos pealinnaga 6,6 miljonit inimest. Díaz Ayuso võitis tänavu mais peetud Madridi regionaalvalimistel suurelt, tehes kampaaniat loosungi all «Kommunism või vabadus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles