Laustestimine võib jahutada vaktsineerimisindu (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Peaminister Kaja Kallas oli ülemkogu uue kokkuleppe vajaduse suhtes skeptiline, sest kokku on lepitud juba varem, aga kõik riigid seda ei täida.
Peaminister Kaja Kallas oli ülemkogu uue kokkuleppe vajaduse suhtes skeptiline, sest kokku on lepitud juba varem, aga kõik riigid seda ei täida. Foto: Kenzo Tribouillard/Reuters/Scanpix

Koroonaviiruse omikrontüve levik seab Euroopa Liidu maad dilemma ette: ühelt poolt tasuks viiruse testimine teha kohustuslikuks ka vaktsineeritutele, teisalt võib see aga vähendada huvi kaitsepookimise vastu.

Euroopa Ülemkogu seadis endale seekord üheks eesmärgiks ühtlustada koroonareegleid üle Euroopa Liidu, et riigist riiki liikuvatel inimestel oleks lihtsam neid järgida.

Tippkohtumise eelõhtul saabusid aga hoopis sõnumid, mis viitavad uutele erinevustele riikide reeglite vahel. Nimelt teatasid Itaalia, Portugal, Kreeka, Küpros ja Iirimaa, et nende piiri ületamiseks peab isegi vaktsiinipassiga teise Euroopa Liidu riigi kodanik ette näitama koroonatesti negatiivse tulemuse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles