Põhja-Korea tähistab Kim Jong-ili 70. sünniaastapäeva

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased tõid Kim Jong-ili mälestuseks lilli.
Põhjakorealased tõid Kim Jong-ili mälestuseks lilli. Foto: SCANPIX

Põhja-Koreas on täna särava tähe päev, millega meenutatakse mullu detsembris surnud liidrit Kim Jong-ili, kes täna saanuks 70-aastaseks.

Vaatamata külmale ilmale kogunesid inimesed täna hommikul pealinna Pyongyangi Kim Il-sungi väljakule ja asetasid 17 aastat stalinistlikku režiimi juhtinud mehe portree ette «kimjongiiliaid» ning muid lilli, vahendas BBC News.

Eile omistas Põhja-Korea Kimile postuumselt generalissimuse auastme, mille on varem pälvinud ka tema isa, riigi asutaja Kim Il-sung. Üleeile avati pealinnas ka kuue meetri kõrgune pronksmonument, mis kujutab Kim Jong-ili koos oma isaga hobuse seljas ratsutamas.

Pärast Kimi surma südamerabanduse tagajärjel on Põhja-Korea tema auks muu seas trükkinud postmarke ja verminud kuldseid ja hõbedasi münte. 70. sünniaastapäevaks on Kimi ülistuseks kirjutatud ka uusi laule, toimuvad kontserdid ja muud üritused, eile näiteks esinesid iluuisutajad ja kujundujujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles