Talibani võitlejad käisid nende juures ühe korra ja küsisid, mida nad õpetavad, vaatasid veidi ringi ja läksid siis ära, midagi ei öelnud, rääkis Jalalabadis asuva Eesti toetatud tütarlastekooli direktor Jamila Hakimi (26). Pärast seda on nad lapsi edasi õpetanud nagu varem.

See oli juhtunud septembris, üsna pärast seda, kui kogu Afganistan oli Talibani võimu alla läinud. Eelmisel pühapäeval sekkus Taliban kooli ellu uuesti. Seekord palju järsemal moel.

Kümme aastat Eesti MTÜ Mondo toetusel tegutsenud kool asub Jalalabadi äärelinnas, oliiviõlitehase läheduses. Koolimaja seisab savist elumajadest ümbritsetud põllu keskel. Selle kooli lapsed elavad põllu ääres, koolist paarisaja meetri kaugusel. Eelmise pühapäeva öösel kell kolm ründas Taliban ühte neist majadest, sest nende väitel varjasid end seal Islamiriigi võitlejad.

Kui Talibani mehed majja tungisid, lõhkasid Islamiriigi võitlejad selles lõhkekeha. Taliban väitis, et rünnakus hukkus kümme Islamiriigi võitlejat. Enda kaotusi Taliban ei avaldanud. Nad ei tee seda kunagi.

Kommentaarid (1)
Copy