Putin: Venemaa ei peaks Lääne keskkonnareegleid pimesi järgima (5)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin

Venemaa ei peaks laskma dikteerida keskkonnaküsimusi lääneriikidel, kes kasutavad neid ettekäändena konkurentsieelise saamiseks, ütles president Vladimir Putin.

«Me ei tohi käia järel ettepanekute lõal, mille on formuleerinud meie partnerid selles samas Euroopas,» ütles Putin reedel Vene töösturite- ja ettevõtjate liidu kongressil.

«Mis on selle eesmärk? Kaitsta keskkonda, säilitada loodust. Mitte luua parimaid võimalikke konkurentsitingimusi nende jaoks, kes osutavad vajadusele lahendada ökoloogilisi probleeme,» lisas ta.

Arenevad majandused on saavutanud tööstusliku progressi tänu tehnoloogiatele, mis on endiselt kasutuses, lausus Putin. Euroopa tahab samas aga kehtestada neile riikidele uued reeglid, ütles ta.

«Nüüd on uued reeglid, mida on neil arenevatel majandustel raske ületada. Koormakem neid nende uute reeglitega. Aga siis nende arenevate majanduste esindajad ütlevad, et me ei jõua teile iial järgi. Te jäätegi meile igavesti nõudmisi esitama,» rääkis Putin.

«Need reeglid peavad kehtima võrdselt kõigile, kes osalevad globaalses majanduselus, ja peegeldama erinevaid tasemeid. Sest need on tööstuslikult arenenud riigid, kes kannavad vastutust atmosfääri kogunenud emissiooni eest. Nemad peavad võtma enda peale suurima koorma selle probleemi lahendamisel, kes muu? Muidu oleks see mingisugune uut tüüpi ökoloogiline neokolonialism,» ütles ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles