Maroko nurjas USA abil ISi vandenõu

Copy
Maroko keskjuurdlusbüroo (BCIJ) töötajad IS-i vastasel operatsioonil septembris.
Maroko keskjuurdlusbüroo (BCIJ) töötajad IS-i vastasel operatsioonil septembris. Foto: AFP / Scanpix

Maroko julgeolekujõud nurjasid USA toel nõndanimetatud Islamiriigi (IS) rühmituse pommivandenõu ning vahistasid keelatud organisatsioon väidetava toetaja, teatas eile terroritõrjepolitsei.

«See vahistamine on (Maroko julgeolekujõudude) ja USA õiguskaitseorganite tiheda koostöö kulminatsioon,» on öeldud ühisoperatsiooni üksikasju täpustamata Maroko keskjuurdlusbüroo (BCIJ) avalduses.

Esialgse uurimise kohaselt oli mees rühmitusele truudust vandunud.

Ta oli plaaninud liituda džihadistide väljaõppelaagritega, «kuid otsustas enne osaleda terrorivandenõus Marokos», lisati avalduses.

Politsei konfiskeeris lõhkekehade valmistamiseks kasutatud elektroonikaseadmed ja materjalid.

«See julgeolekuoperatsioon rõhutab (Maroko julgeolekuteenistuste) ja USA luure- ja julgeolekuasutuste kahepoolse koostöö tähtsust ja tõhusust võitluses äärmuslaste vägivalla ja rahvusvahelise terroriohu vastu,» teatas BCIJ.

Maroko väljaanded teatasid 8. detsembril ulatuslikust üleriigilisest terrorismivastasest operatsioonist, kuid ametlikud allikad seda ei kinnitanud.

6. oktoobril teatas terroritõrjepolitsei Tangeris asuva «terrorirakukese» lammutamisest ja viie pommirünnakute kavandamises kahtlustatu vahistamisest.

Septembris likvideeriti Lõuna-Marokos rühmitusega Islamiriik seotud rakuke ja vahistati seitse inimest.

BCIJ veebruaris avaldatud andmetel on Maroko politsei alates 2002. aastast terrorismijuurdlustega seoses lammutanud 2000 «terrorirakukese» ja vahistanud umbes 3500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles