Londonis kehtestati omikrontüve leviku tõttu häireseisund (7)

Copy
Tõhustussüsti järjekord Londonis, Chelsea jalgpallistaadioni juures.
Tõhustussüsti järjekord Londonis, Chelsea jalgpallistaadioni juures. Foto: DAVID KLEIN/REUTERS/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan kehtestas laupäeval omikrontüve leviku tõttu Suurbritannia pealinnas häireseisundi.

Viimase nädalaga tuvastati Londonis üle 65 000 uue nakkusjuhu, viimase ööpäevaga leidis kinnitust 26 418 nakatumist, mis on kõrgeim arv pandeemia algusest alates.

Häireseisund on määratletud kui sündmus, millel on tõsiseid ja erikorraldusi nõudvaid tagajärgi. Häireseisundi kehtestamise eesmärgiks on aidata ametkondadel, sealhulgas näiteks politseil ja kiirabil teineteist toetada, et vähendada teenuste katkemist linnas.

Enne seda kuulutas Khan häireseisundi välja varasema viiruselaine ajal 8. jaanuaril, kuid lõpetas selle kuu aega hiljem nakkuste languse tõttu.

«Omikrontüvesse nakatunute arvu kasv kogu linnas on äärmiselt murettekitav ja kuulutame uuesti Covid-19 ohu tõttu linnas välja häireseisundi,» ütles Khan.

«On tõsi, et Londoni võtmeametkonnad teevad tihedat koostööd, et minimeerida mõju meie linnale, sealhulgas kaitstes elutähtsat vaktsineerimisprogrammi,» lisas ta.

ÜK-s on kolm viimast päeva järjest registreeritud rekordilised nakatunute arvud, mille tulemusel on kehtestatud uusi piiranguid ning räägitakse ka järjekordsete liikumispiirangute kehtestamisest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles