Kuberner: Texas alustas Mehhiko piirile oma tara ehitamist

Copy
Vastselt püstitatud piiritara USA-Mehhiko piiril.
Vastselt püstitatud piiritara USA-Mehhiko piiril. Foto: Delcia LopezThe Monitor/AP/Scanpix

Texas on alustanud oma tara ehitamist Mehhiko piirile, teatas laupäeval selle USA osariigi vabariiklasest kuberner Greg Abbott, süüdistades president Joe Bidenit, et ta ei astu piisavaid samme ebaseadusliku rände peatamiseks.

«Texas teeb seda, mis on tõesti enneolematu samm ükskõik millisele osariigile selles riigis,» ütles Abbott pressikonverentsil. Tema sõnul on tegemist «müüriga meie piiril, mis tagab ja kaitseb USA ja meie enda osariigi suveräänsust».

Seda «on vaja ühel ainsal põhjusel, ja seepärast, et Bideni administratsioon ei ole suutnud oma tööd teha», ütles Abbott Rio Grandes.

Kuberner, kes on öelnud, et tal on ambitsioonid saada Valgesse Majja, mõistis hukka Bideni piiripoliitika «letaalsed tagajärjed».

«See piirimüür, mida te meie selja taga näete, kordab seda, mille Trump püsti pani, sama materjal, sama kontseptsioon,» lisas Abbott, viidates Bideni eelkäijale Donald Trumpile.

Trump muutis tara ehitamise USA-Mehhiko piiril oma administratsiooni prioriteediks, kuid suur osa 727 kilomeetri pikkusest tõkkest, mida jõuti tema nelja-aastase ametiaja jooksul ehitada, oli olemasolevate asendamine. Ehitustööd peatati pärast seda, kui Biden selle aasta jaanuaris presidendiametisse astus.

Demokraadist presidenti on kritiseeritud ebaseadusliku rändega tegelemise osas, vasakpoolsed peavad kehtivaid meetmeid liiga rangeteks, paremjõud aga nõuavad märksa karmimaid samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles