Omikron tõotab Euroopas tuua uue lukustuslaine

Postimees
Copy
Londoni linnapea Sadiq Khani poolt laupäeval välja kuulutatud häireolukord tõi tänavatele meelt avaldama inimesed, kes ei soovi riigi sulgumist.
Londoni linnapea Sadiq Khani poolt laupäeval välja kuulutatud häireolukord tõi tänavatele meelt avaldama inimesed, kes ei soovi riigi sulgumist. Foto: ANDY RAIN/EPA/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on koroonaviiruse omikrontüve leitud 89 riigis, ning kohtades, kus viirus kogukonnas levib, kahekordistub nakkuste arv iga pooleteise kuni kolme päeva järel. Uus viirusetüvi ähvardab järjekordse ulatusliku koroonalainega ning mitmed Euroopa riigid on rakendanud selle takistamiseks uusi piiranguid.

Esimese riigina on seni lukku minemisest teatanud Holland. Peaminister Mark Rutte sõnas laupäeval, et kuni 14. jaanuarini jäävad suletuks kõik mitteelutähtsad poed, restoranid, baarid ja kinod. Ka koolid on suletud kuni 9. jaanuarini. Lisaks on Hollandis piiratud kodus käivate külaliste arv: külla võib lasta kuni kaks külalist korraga senise nelja asemel, välja arvatud esimesel jõulupühal 25. detsembril.

Hollandi peaminister Mark Rutte laupäevasel pressikonverentsil välja kuulutamas riigi lukustust kuni 14. jaanuarini.
Hollandi peaminister Mark Rutte laupäevasel pressikonverentsil välja kuulutamas riigi lukustust kuni 14. jaanuarini. Foto: Robin Utrecht/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles