Venemaa müüs rekordiliselt relvi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-90 tankid 2010. aasta mais Moskva Punasel väljakul.
T-90 tankid 2010. aasta mais Moskva Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Venemaa eksportis eelmisel aastal rekordiliselt, 13,2 miljardi dollari (10,1 miljardi euro) väärtuses relvi vaatamata klientide kaotusele araabia maades.

Sõjalis-tehnilise koostöö föderaalteenistuse juht Mihhail Dmitrijev ütles ajalehele Vedomosti, et veerand Venemaa relvamüügist läks Indiasse ja 15 protsenti Alžeeriasse, kolmandal kohal oli Vietnam 10 protsendiga relvaekspordist, vahendas AFP.

Alanud aastal loodab Moskva müüa relvi 13,5 miljardi dollari eest, vahendas Dmitrijevi sõnu Nezavissimaja Gazeta. 2010. aastal eksportis Venemaa relvi 10,4 miljardi dollari eest, olles sellega maailmas teisel kohal USA järel.

Vene kaitseametnikud on varem öelnud, et Muammar Gaddafi kukutamise tõttu jääb Moskval teenimata eeldatavasti neli miljardit dollarit relvahangete näol, millest Liibüa uued juhid on loobunud.

Dmitrijev ütles, et kaotuse tegid aga tasa jätkunud müük Euroopa maadele ning uute klientide leidmine Ladina-Ameerikas ja Kagu-Aasias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles