AK ⟩ Koroona-aasta maailmas – vaevaline teekond (uue) normaalsuse poole (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Viinis lahvatasid suured meeleavaldused pärast seda, kui Austria valitsus teatas, et tuleva aasta veebruarist muutub Covid-19 vastu vaktsineerimine kõigile kohustuslikuks. 
Viinis lahvatasid suured meeleavaldused pärast seda, kui Austria valitsus teatas, et tuleva aasta veebruarist muutub Covid-19 vastu vaktsineerimine kõigile kohustuslikuks. Foto: Florian Schroetter/AP/Scanpix

Kui eelmisel aastal tabas Covid-19 maailma šokina ja enamik inimesi varjus igaks juhuks ajutiselt koduseinte vahele, siis sel aastal on hirm suuresti asendunud tülpimusega: «Kaua veel?!» Kärsitus ja tüdimus tähendab aga, et reeglitele kiputakse üha enam vilistama, seda ka avaliku elu tegelaste seas.

«Kuigi seadused on kõigile samad, ei ole kõik seaduse ees võrdsed,» märkis Norra politseiülem Ole Sæverud pärast seda, kui toonasele peaministrile Erna Solbergile oli lajatatud 2350 euro suurune trahv koroonareeglite rikkumise eest.

Solberg oli otsustanud selle aasta veebruaris tähistada 60. sünnipäeva mägikuurordis 13 sugulase seltsis, kuigi riigis kehtis keeld rohkem kui kümmet inimest hõlmavatele kogunemistele.

Enamikul juhtudel ei oleks politsei sellist üleastumist rahatrahviga karistanud, kuid Solbergi profiil ja roll piirangute kehtestamisel vääris korrakaitse sõnul eraldi hoiatust, et säilitada avalikkuse usaldust reeglite vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles