Ukraina eitab Moskva väiteid keemiarelvast ja USA instruktoritest (1)

Copy
Ukraina sõdurid õppusel.
Ukraina sõdurid õppusel. Foto: Ukraina relvajõud/Reuters/Scanpix

Ukraina välisministeerium lükkas kolmapäeval kategooriliselt tagasi Vene kaitseministri Sergei Šoigu väited Ida-Ukrainasse tarnitud keemiarelvast ja USA erasõjafirmade (PMC) instruktorite kohalolekust seal.

«Lükkame kategooriliselt tagasi Vene kaitseministeeriumi juhatuse laiendatud istungil kõlanud vihjed Ukraina osas. Kaitseministri avaldused väidetavate kemikaalide, Ameerika erasõjafirmade instruktorite, Donbassi elurajoonide pommitamise kohta on järjekordsed näited ulatuslikust Venemaa desinformatsioonist,» ütles Ukraina välisministeeriumi kõneisik Oleg Nikolenko.

«Kutsume Vene juhtkonda üles lõpetama vaenulikku retoorikat ja ultimaatumite keelt. Moskva naasmine konstruktiivsele rajale kinnitaks tõepoolest Venemaa presidendi kaitseministeeriumi kolleegiumil väljendatud soovi lahendada konflikt poliitiliste ja diplomaatiliste meetoditega,» ütles Nikolenko.

Ta lisas, et esimese sammuna peaks Venemaa hakkama täitma Minski ja Normandia formaadi liidrite (Ukraina, Saksamaa, Prantsusmaa, Venemaa) kokkuleppeid.

Šoigu väitis teisipäeval, et Ukraina valmistab Donbassis ette provokatsiooni kemikaalide kasutamisega.

Lisaks viibivat tema sõnul Donetski oblastis Avdiivka ja Priazovskaja asulates enam kui 120 USA erasõjafirmade liiget, kes seal Ukraina sõjaväelasi ja tulepositsioone ette valmistavat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles