Puremislembese USA esikoera vahetas välja noor kutsikas

, välistoimetuse praktikant
Copy
USA uus esikoer Commander.
USA uus esikoer Commander. Foto: SCANPIX

Eile jagas USA president Joe Biden uudist, et nende perre on saabunud uus liige, saksa lambakoera kutsikas Commander.

Commander on Bideni aastase ametiaja kolmas lemmik Valges Majas. Juunis lahkus elavate kirjast 13-aastane koer Champ. Samuti olid Bidenid sunnitud pärast mitmeid ründamisjuhtumeid presidendi residentsist ära saatma koer Majori.

Champ ja Major tänavu 31. märtsil.
Champ ja Major tänavu 31. märtsil. Foto: Scanpix

Majorit oli Valgest Majast juba varem eemaldatud, kuid seniseid ärasaatmisi põhjendasid Biden tema ja esileedi Jill Bideni eemalviibimistega tööasjus. Tänaseks on aga selge, et Majori käitumine ei ole pärast treeninguid ekspertidega paranenud ja koera uus elukoht on nüüd edaspidi peretuttavate juures.

Koduloomade käitumisega on ka varasematel presidentidel olnud probleeme. Pärast Valgest Majast lahkumist on näiteks Barack Obama tunnistanud, et koer Sunnyga polnud just kõige lihtsam, sest lemmik jättis aeg ajalt oma «kingitusi» siseruumidesse. Samuti jõudis avalikkuse ette teateid, et lemmik hammustas Valge Maja külalist ja tõukas ka kaheaastast last.

Barack Obama koerad Bo ja Sunny 2013. aasta aprillis Valge Maja õuel.
Barack Obama koerad Bo ja Sunny 2013. aasta aprillis Valge Maja õuel. Foto: Pete Souza / Scanpix

Hammustamist täheldati ka George W. Bushi koera, Šoti terjeri Barney puhul. Bushi tütar Jenna Bush Hager sõnas Today Thursday’le lausa, et presidendi Šoti terjer Barney oli täielik jobu. Bush Hageri sõnul ei meeldinud koerale võõrad ning pere lemmik hammustas nii peretuttavat, Boston Celticsi avalike suhete juhti kui Reutersi reporterit.

Barney ja George W. Bush.
Barney ja George W. Bush. Foto: RICK WILKING / Scanpix

Mõni president lausa nautis oma koduloomade agressiivsuse eksponeerimist. Presidentide Lemmikloomade muuseumi kohaselt kingiti president John Quincy Adamsile alligaator, keda ta hoidis ühes Valge Maja vannitoas ja näitas oma skeptilistele külalistele. Paari kuu pärast koliti ohtlik olend aga siiski teise koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles