India kristlased tähistavad täna jõule ning riigi moslemid kogunevad igareedesele palvusele, kuid mõlema usurühma jaoks on oma tavade järgimine hindu natsionalismi õhutava valitsuse võimu all üha ohtlikum, sest vägivaldsed jõugud ründavad nii kirikuid kui ka mošeesid ja politsei toele loota ei saa.

Kogudus oli parajasti jõudnud kirikulauluga poole peale, kui safrankollasesse rõivastatud meeste jõuk tormas pühakotta, karjus hindu ülemvõimu kuulutavaid loosungeid ning andis pastoritele hoope vastu pead. Mitu naist tõukasid sissetungijad põrandale.

«Nad muudkui peksid meid, tirisid meid juustest,» kirjeldas Kesk-Indias asuva Indore kristlikule keskusele korraldatud rünnaku läbi elanud pastor Manish David juhtunut The New York Timesile. «Nad karjusid: «Mida te teete siin? Mis laule te laulate? Mida te püüate teha?»

Politsei jõudis kiiresti pühakotta, kui nad ei puutunud ründajaid. Korrakaitsjad arreteerisid hoopis pastorid ja teised kiriku juhtivad liikmed. Kristlastele esitati süüdistus umbes aasta tagasi osariigis vastu võetud seaduse alusel, mis keelab usu vahetamise surve või meelitamise mõjul.

Kommentaarid
Copy