Vene laevastiku ülemjuhataja lubas suurt hulka tuumaallveelaevu (23)

Copy
Venemaa mereväe K-18-tüüpi tuumaallveelaev Karelia õppusel Koola poolsaare lähistel Barentsi merel tunamullu kevadel.
Venemaa mereväe K-18-tüüpi tuumaallveelaev Karelia õppusel Koola poolsaare lähistel Barentsi merel tunamullu kevadel. Foto: Lev Fedosejev / TASS / Scanpix

Venemaa ehitab massiliselt uusi tuumajõul töötavaid allveelaevu, selliseid koguseid pole nähtud nõukogude ajast saadik, ütles Vene laevastiku ülemjuhataja Nikolai Jevmenov.

Jevmenovi sõnul pole sellist massilist ehitamist ja vastuvõtmist nähtud enam kui 20 aastat. «Meie järgmise aasta plaanides on päris palju laevu vastu võtta,» ütles ta laupäeval Sevmaši laevatehases, kus uus strateegiline tuumaallveelaev Generalissimus Suvorov dokist vette lasti.

«See on meie strateegiline argument. Tuumaallveelaevad kaitsevad kogu riiki. Me ootame neid laevu. Nad on näidanud, kui usalduskindlad nad on. Nad on sõjalise ja teadusliku mõtte fookuspunktiks ning neil on teie käte ja südamete soojus,» tsiteeris Sevmaši pressiteenistus Jevmenovi tseremoonial lausutud sõnu.

Generalissimus Suvorov liitub Venemaa Vaikse ookeani laevastikuga 2022. aastal.

Sevmaši laevatehases Venemaal lasti vette uus tuumaallveelaev Generalissimus Suvorov.
Sevmaši laevatehases Venemaal lasti vette uus tuumaallveelaev Generalissimus Suvorov. Foto: Sevmash Press Office/TASS/Scanpix

21. detsembril võttis Vene merevägi vastu neljanda põlvkonna Borei-klassi tuumaallveelaeva Knjaz Oleg. Generalissimus Suvorov on teine Borei-A projekti järgi ehitatud rakette kandev allveelaev. Need allveelaevad on varustatud mandritevaheliste ballistiliste rakettidega Bulava.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles