Iisrael lühendas kordusvaktsiini saamise aega (1)

BNS
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: AFP/SCANPIX

Iisraeli tervishoiuministeerium teatas esmaspäeval, et võimaldab inimestel, kellele on süstitud kaks koroonaviiruse vaktsiiniannust, saada kordusvaktsiini kolme kuu pärast, mitte varasema viiekuulise ooteperioodi järel.

Valitsus teatas esmaspäevases avalduses, et lühendas aega seoses maailmas kiiresti leviva koroonaviiruse omikronvariandiga. Uus reegel kehtib Pfizeri, Moderna ja AstraZeneca valmistatud vaktsiinidele.

Tel Avivi lähedal Iisraeli meditsiinikeskuses alustati esmaspäeval inimeste kaitsepookimist neljanda koroonavaktsiini annusega. Sheba meditsiinikeskuses manustati 150 meditsiinitöötajale, kes said tõhustusdoosi augustis, neljas Pfizeri vaktsiini annus. Seda tehakse uurimise käigus tuvastamaks, kas on mõistlik kaitsepookida neljanda doosiga kogu riigi elanikkond.

Sheba südamesiirdamise osakonna endine juht Jacon Lavee lootis, et töötajad saavad nii näidata, et neljas annus pakub tõepoolest pakiliselt vajalikku kaitset omikrontüve eest.

Iisrael otsustas sel kuul, et kõik üle 60-aastased ja meditsiinitöötajad võivad saada ka neljanda koroonavaktsiini annuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles