Venemaal puistati kahe Navalnõi liitlase kodusid

Copy
Vene opositsioonipoliitik Ksenija Fadejeva.
Vene opositsioonipoliitik Ksenija Fadejeva. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Vene võimud otsisid täna läbi vangistatud poliitiku Aleksei Navalnõi regionaalkontorite võrgustiku kahe kohaliku juhi kodud, neist üks on silmitsi 12-aastase vangistusega, ütlesid nende liitlased.

Samal päeval andis Vene ülemkohus korralduse sulgeda riigi kõige lugupeetuma inimõigusorganisatsioon Memorial International.

Navalnõi poliitorganisatsioonid kuulutati juulis äärmuslikuks, mistõttu oli tema meeskond sunnitud sulgema regionaalkontorite võrgustiku, mis toetas tema poliitilisi kampaaniaid ja korruptsioonijuurdlusi.

Pea kõik Navalnõi peamised liitlased on sestsaati Venemaalt pagenud.

Võrgustiku endine juht Leonid Volkov ütles teisipäeval, et uurijad puistasid Irkutski ja Tomski büroode koordinaatorite Zahhar Sarapulovi ja Ksenija Fadejeva kodusid. Viimane neist on ka kohalik seadusandja.

Leedus eksiilis elav Volkov kirjutas sõnumirakenduses Telegram, et Sarapulov ja Fadejeva viidi hiljem ülekuulamisele.

Ta lisas, et Navalnõi liitlased on kaotanud ühenduse ka kolmanda koordinaatoriga Altaist.

«Ksenija Fadejeva ja Zahhar Sarapulov on Venemaa parimad inimesed, tõelised patrioodid ja väärikad kodanikud,» kirjutas Volkov.

Navalnõi liitlane Ivan Ždanov, kes on samuti Venemaalt põgenenud, säutsus Twitteris, et Fadejevat süüdistatakse äärmusrühmituse loomises või selles kaasa löömises samal ajal riigiametis olles.

Süüdistus võib kaasa tuua seitsme kuni 12-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles