Dubai maailmanäitus võidakse omikroni tõttu osaliselt sulgeda

Copy
Dubai Expo Eesti paviljon
Dubai Expo Eesti paviljon Foto: Remo TÕnismÄe/postimees

Dubai maailmanäitus hoiatas, et osa väljapanekuid võidakse kinni panna, kuna Araabia Ühendemiraatides on kiirelt kasvamas koroonajuhtude arv.

Dubai EXPO 2020 teatel tähendavad nakkuspuhangud töötajate seas, et osa näitusest tuleb põhjalikuks puhastamiseks võib-olla ajutiselt sulgeda. Nakkuste mõju täpset ulatust ei täpsustatud.

AÜE koroonajuhtude arv on kerkinud alates omikrontüve saabumisest viimase kolme nädalaga 37 korda.

Dubai valitsuse meediabüroo esmaspäevane ebamäärase sõnastusega avaldus toob välja raskused, mis suurürituste korraldamist pandeemia ajal saadavad. Aasta võrra edasi lükatud maailmanäitus avati oktoobris, kuivõrd AÜE lootis, et hoogne vaktsineerimine lubab hoida riigi avatuna.

EXPO-l on jõustatud mitmesuguseid viirusetõrjemeetmeid, sealhulgas maskikohustus ning vaktsineerimispassi või hiljutise negatiivse testitulemuse esitamine sisenemisel.

Nakkavam omikrontüvi on kujunenud aga katsumuseks, eriti pidades silmis Dubai talvise turismihooaja tippu ja aastalõpupidustuste saabumist.

Mullune aastavahetus viis Dubais järsu nakkusjuhtude kasvuni. Praegu jääb nakatumine toonasele veel alla, kuid on jõudsalt kasvamas. Teisipäeval lisandus 1840 nakkusjuhtu, mis on kuue kuu rekord.

Dubai maailmanäitus kestab märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles