Eurosaadikud on oodatud #MeToo koolitustele (15)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Saksa roheliste eurosaadik Terry Reintke #MeToo plakatiga esimesel seksuaalse ahistamise vältimise arutelul europarlamendis. 
Saksa roheliste eurosaadik Terry Reintke #MeToo plakatiga esimesel seksuaalse ahistamise vältimise arutelul europarlamendis. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Europarlamendi ahistamislugusid koguv veebisait MeTooEP sisaldab mitmesuguseid juhtumeid – ebameeldivatest argipäevastest ahistamistest tõsiste rünnakuteni.

Skaala ühes otsas seisab kirjeldus, kuidas eurosaadik ja tema alluvad lähenesid europarlamendi Brüsseli maja ees Luxembourgi platsil naisele ja pakkusid talle tööd väitega, et tema profiil on täpselt selline, nagu nad otsivad. Vastuseks küsimusele, milline see profiil siis on, jõllitasid nad naise rindu ja seelikut.

Teises jutustab europarlamendi töötaja teda järjepanu välja kutsunud endisest Hispaania eurosaadikust. Loo kulminatsiooniks on kirjeldus, kuidas saadik – nüüdne edukas konsultant Madridis – kutsub ta oma kabinetti, kus isand masturbeerib töölaua taga.

Kolmandas räägib 22-aastasena europarlamenti praktikale läinud naine 50-aastasest prantslasest ülemusest, kes alguses tegi talle kahtlase väärtusega komplimente, lõpuks aga tungis purjus noortöötaja koju ja ründas seksuaalselt.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles