ÜLEVAADE ⟩ Boris Johnsoni peaministritooli ihaldavad tema lähimad liitlased

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
Peaminister Boris Johnson on pidanud andma aru jõulupeo korraldamise kohta peaministri residentsis ajal, mil kehtisid ranged koroonapiirangud. Meedias on skandaal saanud nime Partygate.
Peaminister Boris Johnson on pidanud andma aru jõulupeo korraldamise kohta peaministri residentsis ajal, mil kehtisid ranged koroonapiirangud. Meedias on skandaal saanud nime Partygate. Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Briti peaminister Boris Johnson on poliitikuna üle elanud pikkade skandaalide jada, kuid hiljuti lahvatanud skandaalis 2020. aasta detsembris peetud jõulupeo pärast näevad Johnsoni lähimad liitlased võimalust panna tema kaardimaja kokku varisema ning jätta ta ilma nii peaministriametist kui ka konservatiivide juhi kohast.

​Hiljuti avalikustatud teabe järgi korraldasid 2020. aasta 18. detsembril Downing Streeti ametnikud peaministri residentsis jõulupeo – seda ajal, mil Inglismaa oli niivõrd lukus, et üksteisel ei tohtinud isegi külas käia.

«Ametnikud lõid kokku veiniklaase, mängisid mälumänge ja jagasid üksteisele kingitusi, seda ajal, mil ülejäänud riik pidi kodus paigal istuma,» kirjutas Daily Mirror.

Skandaal, mida meedia nimetab Partygate’iks, paisus nädalatega aina suuremaks, saades alguse iTV avalikustatud videost, kuidas Downing Streeti ametnikud mõni päev pärast jõulupidu selle korraldamise üle nalja viskasid, vahendab Vox.

Nüüdseks juba skandaali tõttu tagasi astunud Downing Streeti tollane pressiesindaja Allegra Stratton, kes oli üks jõulupeol osalenutest, naljatles, et «fiktsionaalne pidu oli ärikohtumine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles