Putin: andke Nord Stream 2 torujuhtmele heakskiit, see toob gaasi hinna kohe alla (4)

Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel

Saksamaa ja Venemaa vahelise gaasitoru Nord Stream 2 operaatorfirma teatas kolmapäeval, et on valmis gaasitarneid alustama.

Saksa energiajärelevalve BNetzA teatas aga sel kuul, et heakskiit torujuhtme käivitamisele venib tõenäoliselt tuleva aasta teise poolde.

«29. detsembri seisuga on gaasi sisselaskmise protseduur Nord Stream 2 torujuhtme teises osas lõpule viidud,» teatas toru operaator Nord Stream 2 AG avalduses.

«Surve on piisav, et gaasi transportimist tulevikus alustada,» lisas firma.

President Vladimir Putin kinnitas kolmapäeval, et Venemaa on valmis gaasi läbi Nord Stream 2 tarnima kohe, kui Saksa võimud sellele loa annavad.

«Kohe kui nad otsustavad tööd alustada, hakkab suur kogus, täiendav kogus Vene gaasi kohe Euroopa poole voolama,» rääkis ta riigitelevisioonis.

Gaasihind on Euroopas viimase kuu jooksul aina kasvanud, kuid Putin ütles, et gaasitoru töölepanek tooks hinnad tagasi alla.

«See mõjutaks loomulikult kohe ka turuhinda ja kõik need riigid ja tarbijad, kelle riigid tarbivad Vene gaasi, loomulikult nad kohe tunneks seda,» ütles ta.

Nord Stream 2 sai valmis septembris, kuid BNetzA peatas novembris selle heakskiitmise menetluse, öeldes, et toru tuleb viia vastavusse Saksamaa seadustega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles