TEINE AASTAPÄEV ⟩ Hiinlased mälestavad avalikkust koroonaviiruse eest hoiatanud Wuhani arsti (1)

Copy
Mälestusavaldus koroonaviiruse eest hoiatanud ja selle tüsistustesse hiljem surnud Wuhani arstile Li Wenliangile Hongkongis 7. veebruaril 2020.
Mälestusavaldus koroonaviiruse eest hoiatanud ja selle tüsistustesse hiljem surnud Wuhani arstile Li Wenliangile Hongkongis 7. veebruaril 2020. Foto: Tyrone Siu / Reuters / Scanpix

Tuhanded Hiina internetikasutajad on jätnud täna mälestussõnumeid arsti Li Wenliang sotsiaalmeediakontole, kes täpselt kaks aastat tagasi saatis oma meditsiinikooliaegsetele õpingukaaslastele hoiatuse Wuhanis levivast kummalisest kopsupõletikust ning sai võimudelt selle eest karistada, enne kui ise Covid-19sse suri.

Wuhani keskhaiglas, kus Sars-CoV-2 viiruse puhang esimesena tuvastati, silmaarstina töötanud Li juhtus 2019. aasta 30. detsembril nägema meditsiiniraportit, milles seisis, et linnas on kinnitust leidnud võimalikud SARSi ehk ägeda raskekujulise respiratoorse sündroomi juhtumid. Ta kirjutas sellest oma varasematele kursusekaaslastele Hiina suhtlusrakenduse WeChat vestlusgrupis.

Lokulöömise peale võttis politsei Li pihtide vahele, käskides talle valede levitamine lõpetada ja algatades uurimise kuulujuttude levitamise asjus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles