Taliban käskis rõivapoodide mannekeenidel pead maha võtta

Postimees
Copy
Burkasse riietatud afgaani naised rõivapoe juures Heratis tänavu novembris. Talibani uue korralduse kohaselt ei tohi poes rõivaid reklaamivatel mannekeenidel enam päid olla.
Burkasse riietatud afgaani naised rõivapoe juures Heratis tänavu novembris. Talibani uue korralduse kohaselt ei tohi poes rõivaid reklaamivatel mannekeenidel enam päid olla. Foto: PETROS GIANNAKOURIS / AP / SCANPIX

Afganistanis võimul olev islamiliikumine Taliban andis käsu võtta rõivapoodides kauba tutvustamiseks kasutatavatel naismannekeenidel pea maha, sest nende väitel solvad seesugused reklaamnukud islamit.

Korralduse väljastas Lääne-Afganistanis asuva Herati provintsi vooruste edendamise ja pahede ennetamise ministeerium, mille kohalik juht Aziz Rahman kirjeldas mannekeene kui kujusid ning väitis, et neid kummardatakse, mis aga on islamiseaduste kohaselt keelatud, vahendas The Times.

Hoolimata poodnike palvetest, et neil on mannekeene tarvis kauba tutvustamiseks, otsustas Rahman, et nukkude pead tuleb eemaldada ning hoiatas, et kui korraldust rikutakse, järgneb sellele karm karistus.

«Need poepidajad, kes kasutavad mannekeene, plakateid ja postreid oma kauba reklaamimiseks ja müümiseks, peavad võtma teadmiseks, et alates antud kuupäevast [26. detsembrist] pole neil õigust pruukida reklaamivahendeid, mis on vastuolus islami šariaadiga. Kõik kujud ja mannekeenid teie poodides peavad olema peata,» seisis poodnikele saadetud kirjas.

Kohalikud ettevõtjad, kes niigi on majanduskriisi tõttu raskustes, kritiseerisid Talibani otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles