Briti minister: uued koroonapiirangud Inglismaal on viimane abinõu

Copy
Inimesed Londoni tänaval, kus omikrontüve leviku tõttu kehtestati häireseisund.
Inimesed Londoni tänaval, kus omikrontüve leviku tõttu kehtestati häireseisund. Foto: ANDY RAIN

Briti terviseminister kinnitas laupäeval, et koroonaviiruse piirangute taasrakendamine Inglismaal on «absoluutselt viimane abinõu», kuna riik peab püüdma elada koos COVID-iga.

Ligi 149 000 surmajuhtumiga on Suurbritannia üks pandeemia tõttu enim kannatanud riike Euroopas. Reedel registreeriti 190 000 uut viirusejuhtumit, mis on kõrgem kui kunagi varem.

ÜK valitsus vastutab tervisepoliitika eest üksnes Inglismaal ja erinevalt ülejäänud Suurbritanniast pole seal rahvakogunemisi piirama hakatud.

Põhja-Iirimaa, Šotimaa ja Wales on alates jõuludest kehtestanud uued reeglid, mis piiravad kogunemisi, kuna viiruse omikrontüvi soodustab nakkuste enneolematut kasvu.

Peaminister Boris Johnsoni valitsus Londonis leiab aga, et Inglismaal pole sarnased meetmed õigustatud.

"Meie vabaduse piiramine peab olema viimane abinõu ja Briti inimesed eeldavad õigustatult, et teeme kõik endast oleneva, et seda ära hoida," kirjutas terviseminister Sajid Javid ajalehes Daily Mail ilmunud artiklis.

«Olen seisukohal, et peame andma endast parima koos viirusega elamiseks,» lisas ta, osutades tohututele kuludele, mida piirangud endaga kaasa toovad.

Vaatamata nakatumiste rekordilisele kasvule, pole haiglate ja intensiivraviosakondade täituvuse numbrid nii dramaatilised, jättes alles lootuse, et omikrontüvi pole nii ohtlik.

Javid lubas, et tihe koostöö riikliku terviseteenistusega NHS jätkub.

Ainsad meetmed, mida valitsus on kuu jooksul Inglismaal rakendanud, on maski kandmine enamikus kohtades, võimalusel kodus töötamine ja koroonapassi süsteem ööklubide ja suurürituste tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles