Lõuna-Koreast pages tundmatu isik üllatavalt Põhja-Koreasse

Copy
Lõuna-Korea sõjaväelased patrullimas kaht Koread eraldava demilitariseeritud tsooni (DMZ) juures.
Lõuna-Korea sõjaväelased patrullimas kaht Koread eraldava demilitariseeritud tsooni (DMZ) juures. Foto: ED JONES / AFP / SCANPIX

Lõuna-Koreast pages üle rangelt turvatud piiri Põhja-Koreasse üks tuvastamata isik, teatas pühapäeval Lõuna sõjavägi.

Põhja-Koreast on enam kui 30 000 inimest põgenenud Lõuna-Koreasse mitmekümne aasta jooksul pärast Korea sõda, kuid piiriületused vastupidisel suunal on väga haruldased.

Antud isik tuvastati jälgimistehnikaga Korea poolsaart kaheks jagavas demilitariseeritud tsoonis (DMZ), teatas sõjavägi, kes alustas otsinguoperatsiooniga, mis vilja ei kandnud.

Kinnitati, et tundmatu isik ületas piiri Põhja-Koreasse.

Lõuna-Korea võimud saatsid Põhja-Koreale seoses selle intsidendiga ka teate, ütles sõjavägi. Põhja-Korea sõjaväe poolelt ebatavalist käitumist täheldatud ei ole, teatas Lõuna-Korea.

Aastal 2020 lasid Põhja-Korea sõdurid maha ühe Lõuna-Korea ametniku, kelle surnukeha põletati. Pyongyangi väitel oli ta ületanud ebaseaduslikult kahe riigi merepiiri.

Samal aastal naasis üks Lõuna-Koreasse põgenenud isik üle piiri tagasi Põhja-Koreasse. Tema tõttu kehtestasid Põhja-Korea võimud Kaesongi piirilinnas karantiini, kuna kardeti, et tal võib olla koroonaviirus.

Suur enamik põhjakorealasi, kes põgenevad, suunduvad kõigepealt Hiina ja siis alles Lõuna-Koreasse, tavaliselt läbi kolmanda riigi.

Vähesed julgevad ületada DMZd, mis on kaetud maamiinidega ja on rangelt turvatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles