Taani tahab muuta siseriiklikud lennud roheliseks 2030. aastaks

Copy
Mette Frederiksen.
Mette Frederiksen. Foto: Philip Davali

Taani valitsus tahab kõik siseriiklikud lennud muuta roheliseks aastaks 2030, ütles laupäeval peaminister Mette Frederiksen.

«Kas see on raske? Jah. Kas see on tehtav? Jah, ma arvan küll. Me juba teeme seda. Andekad teadlased ja ettevõtted töötavad lahenduste kallal,» ütles Frederiksen oma uue aasta pöördumises.

«Kui see meil õnnestub, on see roheline läbimurre. Mitte ainult Taani, vaid terve maailma jaoks. Kui on midagi, mida me viimaste aastatega suurte kriiside haldamise kohta õppinud oleme, siis see on see, et me ei tohi kunagi kõhelda,» ütles ta.

Frederiksen ei täpsustanud, kuidas antud eesmärki täita, kuid lisas, et tema valitsus on avatud võimalusele kehtestada süsinikumaks. Lennundussektor on üks maailma suurimaid kasvuhoonegaaside tootjaid ning ettevõtted arendavad välja uusi ja puhtamaid tehnoloogiaid.

Rahvusvaheline Lennutranspordi Assotsiatsioon (IATA), mis esindab 290 lennufirmat ja moodustab rahvusvahelisest lennundusest 83 protsenti, lubas oktoobris saavutada süsinikuheite netonull 2050. aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles