Talibani režiimi luuretöötajad kallasid Kabulis 3000 liitrit alkoholi kanalisse (1)

Copy
Alkoholi hävitamine Afganistanis. Foto on illustratiivne.
Alkoholi hävitamine Afganistanis. Foto on illustratiivne. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / SCANPIX

Afganistani luureteenistuse teatel kallasid nende töötajad Kabulis asuvasse kanalisse umbes 3000 liitrit konfiskeeritud alkoholi, sest Talibani võimuletulekuga karmistati ka alkoholimüügi piiranguid.

Afganistani luure peadirektoraadi (GDI) avaldatud videosalvestusel on näha, kuidas agentuuri töötajad kanistritest alkoholi kanalisse kallavad, pärast selle konfiskeerimist Kabulis korraldatud haarangus.

«Moslemid peavad tõsimeeli hoiduma alkoholi tootmisest ja tarnimisest,» kinnitas üks luuretöötaja pühapäeval Twitterisse postitatud salvestisel.

Pole täpselt teada, millal haarang korraldati või millal alkohol hävitati, kuid luureteenistuse avalduse kohaselt vahistati operatsiooni käigus kolm alkoholimüüjat.

Alkoholi müük ja tarbimine oli keelatud ka eelmise lääneriikide toetatud valitsuse ajal, kuid Taliban, mis on tuntud islamiusu äärmuslikuma tõlgendamise poolest, on veelgi rangema suhtumisega.

Pärast Talibani võimuletulekut 15. augustil on riigis suurenenud alkoholimüügile ja narkootikumide tarvitamisele suunatud haarangute arv.

Talibani valitsuse vooruste edendamise ja pahede ennetamise minister on andnud välja ka mitmeid naiste õigusi piiravaid suuniseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles