Põhja-Korea ülejooksik põgenes Lõuna-Koreast tagasi diktatuuririiki

Postimees
Copy
Lõuna-Korea sõdurid üleeile valvepostil Imjingaki rahupargi lähistel kahte Koread eraldava demilitariseeritud tsooni veerel.
Lõuna-Korea sõdurid üleeile valvepostil Imjingaki rahupargi lähistel kahte Koread eraldava demilitariseeritud tsooni veerel. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / Scanpix

Nädalavahetusel üle rangelt valvatud piiri Lõuna-Koreast Põhja-Koreasse põgenenud isik on ilmselt varasem ülejooksik Põhja-Koreast, kes pisut enam kui aasta tagasi ületas salamisi kahe riigi kontrolljoone teises suunas.

Lõuna-Korea väejuhatuse teatel korraldasid nad otsinguoperatsiooni pärast seda, kui avastasid laupäeval ühe mehe kahte Koread eraldava demilitariseeritud tsooni idaosast.

«Võimud eeldavad, et isik on Põhja-Korea ülejooksik ning praegu käib töö asjasse puutuvate faktide välja selgitamiseks,» teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

Yonhapi uudisteagentuuri kohaselt on ülejooksik oletatavasti mees, kes kasutas oma kogemust võimlejana, et ületada 2020. aasta novembris samas piirkonnas piiritara ning põgeneda üle demilitariseeritud tsooni Lõuna-Koreasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles