Taiwan pakkus turvalist sadamat merele lõksu jäänud Leedu rummilastile

Postimees
Copy
Inimesed kõnnivad Taipei tänaval Taiwani lipu taustal.
Inimesed kõnnivad Taipei tänaval Taiwani lipu taustal. Foto: Daniel Ceng Shou-Yi / ZUMA Press Wire / Scanpix

Taiwani riiklik alkoholiettevõte otsustas võtta vastu 20 000 Leedust pärit rummipudelit, mis jäid merele hulpima, kuna diplomaatiline tüli Pekingi ja Vilniuse vahel sulges napsulastile Hiina sadamad.

Hiina piiras diplomaatilist suhtlust Leeduga pärast seda, kui Taiwanil lubati novembris Vilniuses avada enda esindus. Tüli tõttu lõpetas Peking leedulastele viisade väljastamise ning on tõkestanud eksporti Leedust.

Taiwani Tubaka ja Alkoholi Korporatsioon (TTL) teatas, et ostis kokku 20 400 pudelit Leedu rummi, mis oli jäänud merele hulpima, kuna Hiina toll keeldus laadungit vastu võtmast. Saadetis peaks Taiwanile jõudma käesoleval kuul ning pudelitele kleebitakse seejärel uued sildid, enne kui kaup müüki läheb, vahendas AFP.

«Leedu toetab meid ja meie toetame neid. TTL kutsub selle peale klaasi tõstma,» teatas Taiwani riigifirma.

Leedu alkoholitootjatel läheb Taiwani turul praegu hästi. Jõulude eel ärgitas Taiwani välisministeerium saare elanikke toetama Leedu ettevõtteid ning soovitas pühade ajal lauale panna Leedu pruulikoja Volfas Engelman toodangut, kirjutas Leedu avalik-õigusliku ringhäälingu LRT veebileht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles