ÜLEVAADE ⟩ Berlusconi loodab sahkerdada end Itaalia presidendiks

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Itaalia presidendiks saada sooviv Silvio Berlusconi ütles neljapäeval pärast paremjõudude juhtidega Roomas kohtumist ajakirjanikele, et tulevikule läheb paremleer vastu üksmeelsena. 
Itaalia presidendiks saada sooviv Silvio Berlusconi ütles neljapäeval pärast paremjõudude juhtidega Roomas kohtumist ajakirjanikele, et tulevikule läheb paremleer vastu üksmeelsena. Foto: Roberto Monaldo/lapresse/ap/scanpix

Itaalia peaministris Mario Draghis on pikalt nähtud soosikut veebruari alguses vabanevale presidendi kohale, kuid end püüab aktiivselt esile upitada ka skandaalidest räsitud mainega endine valitsusjuht Silvio Berlusconi.

«Kinnitasime praeguse kuue paremtsentristliku partei täielikku ühtsust. Vaatame ühiste kavatsustega järgmisi tähtaegu, mis puudutab nii Quirinalet kui ka tulevasi administratiivseid ja poliitilisi valimisi,» lausus vahetult enne jõule endale tähtsamate paremjõudude – alates tsentristlikest kuni paremäärmuslikeni välja – juhid külla kutsunud 85-aastane Berlusconi, viidates riigipea ametiresidentsi Quirinalet mainides presidendivalimistele.

Et maksukuritegudes süüdi mõistetud ning korruptsiooniasjades endiselt kohut käiv ekspeaminister kõrgest east, kehvast tervisest ja seksiskandaalide taagast hoolimata riigipeaks kipub, pole saladus juba mõnda aega, ehkki Itaalias ei seata presidendivalimisteks ametlikult kandidaate üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles