ÜLEVAADE ⟩ Seksile sundimises süüdistatud prints Andrew püüab pääseda kohtupingist

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Prints Andrew 2001. aasta alguses jäädvustatud fotol koos teda seksuaalrünnakus süüdistava Virginia Robertsiga (nüüdse nimega Virginia Giuffre), taamal äsja alaealise kupeldamises süüdi mõistetud Ghislaine Maxwell. 
Prints Andrew 2001. aasta alguses jäädvustatud fotol koos teda seksuaalrünnakus süüdistava Virginia Robertsiga (nüüdse nimega Virginia Giuffre), taamal äsja alaealise kupeldamises süüdi mõistetud Ghislaine Maxwell. Foto: Capital Pictures /mediapunch/imago Images/scanpix

Briti printsi Andrew’ juristid püüdsid eile New Yorgi kohut veenda, et siniverelist tuleb säästa protsessist väidetavate seksuaalrünnakute asjus, kuna hagi esitanud naine nõustus varasemas kokkuleppemenetluses pedofiil Jeffrey Epsteini kaasosalisi mitte süüpinki viima.

Praegu 38-aastane Virginia Giuffre väidab, et prints Andrew sundis teda 2000. aastate hakul, kui ta oli alaealine, kolmel korral seksile ning nõuab USAs esitatud tsiviilhagis kompensatsiooni.

Eile New Yorgi kohtuniku Lewis Kaplani juhtimisel peetud videoistungil oli fookuses päev varem avalikuks tehtud Giuffre’i ja Epsteini 2009. aasta kokkulepe, millega Robertsi nime kandnud naine soostus «igaveseks vabastama nimetatud osalised ja kõik teised isikud või üksused, kes võinuks olla kaasatud võimaliku kostjana /…/ kõigist ja igat laadi kohtuasjadest ja Virginia Robertsi esitatud hagidest, sealhulgas osariigi või föderaalsetest.»

Kokkulepe lõpetas toona Florida kohtus arutlusel olnud asja, milles Giuffre süüdistas Epsteini kupeldamises ja seksuaalses kuritarvitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles