Europarlament pärib Hollandi peaministrilt aru veebilehe kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders
Geert Wilders Foto: SCANPIX

Euroopa Parlament nõudis neljapäeval Hollandi peaministrilt selgitust «kõrvulukustava vaikuse» kohta, millega on vastu võetud teated parempopulistide veebliehest, kuhu kogutakse kaebusi idaeurooplaste kohta.

Europarlament arutab konservatiivide saadikurühma palvel islamivastasena tuntud Geert Wildersi Vabaduspartei (PVV) loodud immigrantidevastast veebilehte oma järgmisel plenaaristungil 13. märtsil.

Euroopa Rahvapartei (EPP) esimees Joseph Daul ütles, et Hollandi peaministrilt Mark Ruttelt oodatakse valitsuse seisukohavõttu selles küsimuses ja teda tahetakse näha europarlamendi ees seletusega «oma kõrvulukustava vaikimise kohta ses küsimuses».

PVV toetab Hollandi parlamendis Rutte vähemusvalitsust.

Kümne Ida- ja Kesk-Euroopa riigi suursaadikud saatsid sel nädalal Hollandi valitsusele kirja, milles ärgitatakse Ruttet veebisaiti hukka mõistma, kuid too ei ole seda teinud.

«Mind vihastab, et igaüks võib rünnata meie kaaseurooplasi,» ütles Daul. «See on vastuolus Euroopa ja õigupoolest igauguste inimlike väärtustega, rünnata sel moel üht inimrühma. Niisugune viha ja diskrimineerimise õhutamine on hoolimatu.»

Rutte on keeldunud saiti kommenteerimast, kuid ta ütles neljapäeval Hollandis ajakirjanikele, et kohtub 1. märtsil Euroopa Nõukogu järgmisel istungil europarlamendi esimehe Martin Schulziga.

«Ma olen loomulikult valmis ... seda teemat käsitlema, kui Schulz seda soovib,» ütles ta ja kordas varemöeldut, et sait kuulub parteile, mitte Hollandi valitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles