Briti peaminister taunib vaktsiinivastaste «posimist»

Copy
Boris Johnson
Boris Johnson Foto: POOL

Briti peaminister Boris Johnson ründas neljapäeval jõuliselt koroonavaktsiinist keeldujaid ning süüdistas vaktsiinivastaseid aktiviste posimises ja lolluste propageermises.

«Ma tahan öelda vakstiinivastastele võitlejatele, inimestele, kes selle posimise sotsiaalmeediasse panevad: teil ei ole õigus,» ütles Johnson ajakirjanikele.

«Ma pole seda varem öelnud, sest minu arvates on tähtis, et siin riigis oleks vabatahtlik lähenemine, ja me säilitame selle vabatahtliku suuna,» ütles peaminister vaktsineerimiskeskust külastades.

Suurbritannia on üks koroonapandeemias rängemini kannatada saanud Euroopa riike, kus Covid-19 tõttu on surnud ligi 150 000 inimest. Novembri lõpus saabunud viiruse omikrontüvi on põhjustanud uue ulatusliku puhangu.

Johnson märkis, et mitmed Euroopa riigid on läinud sunni teed, näiteks Itaalia tegi kolmapäeval kõigile üle 50-aastastele koroona vastu vaktsineerimise kohustuslikuks ja määras keeldujatele trahvi.

«Milline tragöödia, et meil on NHS-ile (riiklikule tervishoiuteenistusele) hirmus surve, meie arstid ja õed näevad tohutut vaeva ja samas on meil inimesed, kes pritsivad vaktsineerimise kohta täielikku jaburust,» sõnas ta.

«See on täiesti vale, täiesti kontraproduktiivne ja see, mida nad sotsiaalmeediasse üles panevad on täielik posimine.»

Johnson nimetas teisipäeval hullumeelseks olukorda, kus intensiivraviüksused on täis vaktsineerimata inimesi. Riigil on selleks nädalaks kaks miljonit vaktsiinidoosi, aga enamik intensiivravile sattuvatest inimestest on täielikult vaktsineerimata, ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles