Jens Stoltenberg: Euroopas on reaalne relvakonflikti oht (4)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi sõnul ei ole alliansi ­laienemise teema Venemaa dikteerida.
NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi sõnul ei ole alliansi ­laienemise teema Venemaa dikteerida. Foto: JOHN THYS/Scanpix

Alliansi välisministrite tänasel videokohtumisel arutati Euroopa julgeolekuolukorda ja liitlaste ühist hoiakut NATO-Venemaa nõukogu eel ning leiti, et Venemaa nõudmised reaalse sõjaohu taustal on vastuvõetamatud.

«NATO liikmesriigid on ka tänase kohtumise järel silmapaistvalt ühel meelel, et rahvusvahelise korra põhiprintsiipides on võimatu teha järeleandmisi ja Euroopa julgeoleku aluste juures ei ole välise jõu ähvardusel mingiteks läbirääkimisteks ruumi,» teatas välisminister Eva-Maria Liimets tänases pressiteates.

Liimetsa sõnul kuulati kohtumisel ära üksikasjalik teave nendelt riikidelt, kellel on viimastel nädalatel olnud Venemaaga diplomaatilisi kontakte, ning saadi värske ülevaade Venemaa sõjalisest tegevusest Ukraina piiridel. Samuti rõhutas minister, et alliansi jaoks on mõeldamatu naasta vanamoodsa mõjusfääride poliitika juurde.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg rõhutas pärast kohtumist toimunud pressikonverentsil, et allianss on valmis ka juhuks, kui läbirääkimised Kremliga liiva peaksid jooksma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles