USA julgeolekunõukogu: me ei aruta Moskvaga vägede kärpimist idatiival (28)

BNS
Copy
USA NATO väed
USA NATO väed Foto: AP/Sanpix

USA riiklik julgeolekunõukogu lükkas reedel ümber uudistekanali NBC teate, nagu oleks administratsioon valmis arutama Venemaaga sõdurite arvu vähendamist Ida-Euroopas.

«Ei vasta tõele, et administratsioon töötab järgmise nädala aruteludeks Venemaaga valmistudes välja võimalusi USA vägede tagasitõmbamiseks Ida-Euroopas, millest me rääkisime ka NBC-le, kui nad selle loo avaldasid,» ütles julgeolekunõukogu pressiesindaja Emily Horne.

«Tegelikult oleme Venemaale nii avalikult kui ka eraviisiliselt selgeks teinud, et kui Venemaa peaks Ukrainasse tungima, tugevdaksime idatiival oma NATO liitlasi, kelle ees on meil püha kohustus. Oleme oma NATO liitlastega kindlalt ja tihedalt seotud, lahendades seda kriisi üheskoos põhimõttel «midagi ei arutata ilma sinu osavõtuta»,» lisas Horne.

NBC News teatas varem administratsiooni ametnikule ja julgeolekuallikatele viidates, et president Joe Bideni administratsiooni ametnikud on valmis arutama Venemaaga USA ja Vene sõdurite ja õppuste arvu vähendamist Ida-Euroopas.

Kõnelused võivad potentsiaalselt puudutada kummagi riigi sõjaväeõppuste ulatuse vähendamist, USA sõdurite arvu vähendamist Baltimaades ja Poolas, vägede liikumisest etteteatamist ja Vene Iskanderi rakette Kaliningradis, olevat allikad öelnud.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles