Prantsusmaal avaldas 100 000 inimest meelt koroonanõuete vastu

Copy
Tuhanded inimesed avaldasid meelt Pariisis laupäeval poliitiku Florian Philippot' kutsel 8. jaanuar 2022.
Tuhanded inimesed avaldasid meelt Pariisis laupäeval poliitiku Florian Philippot' kutsel 8. jaanuar 2022. Foto: Gabrielle Cezard/sipa/Scanpix

Enam kui 100 000 inimest üle Prantsusmaa avaldas laupäeval meelt valitsuse meetmete vastu, mis nende sõnul piiravad veelgi vaktsineerimata inimeste õigusi.

Prantsuse president lubas hiljuti, et kavatseb vaktsiinist loobujad «lõpuni kiusata».

Meeleavaldustele kogunes neli korda rohkem inimesi kui 18. detsembril, kui üle terve riigi tuli välja umbes 25 500 inimest.

Viimased meeleavaldused on vastu seadusele, mis nõuavad isikutelt, et nad tõestaksid oma vaktsineerimist koroonaviiruse vastu, enne kui nad saavad käia väljas söömas, reisida linnade vahel rongidega ja külastada kultuuriüritusi.

Neljapäeval kiitis Prantsuse parlamendi alamkoda esimesel lugemisel heaks vastava eelnõu. Valitsuse sõnul eeldatakse, et uued nõuded jõustuvad 15. jaanuariks, kuigi senati seadusandjad võivad protsessi edasi lükata.

Siseministeeriumi ametnike sõnul osales Prantsusmaal laupäeval meeleavaldustel 105 200 inimest, neist 18 000 pealinnas Pariisis, kus politsei teatas kümnest kinnipeetud isikust ja kolmest vigasaanud korrakaitsjast.

Mujal Prantsusmaal peeti kinni 24 inimest ja seitse politseinikku sai kergelt vigastada, teatas ministeerium.

Suurematest meeleavaldustest kogunes 6000 inimest Toulonis, Montpellier' politsei kasutas kokkupõrgete käigus ka pisargaasi.

Prantsusmaal registreeriti laupäeval 303 669 uut koroonaviiruse nakkust, mil haiglate koormus on kasvanud.

Macroni rahvalik keelekasutus ja kompromissitu hoiak vaktsiiniskeptikute suhtes on toonud meedias ja poliitiliste oponentide seas kaasa ägeda reaktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles