Nazarbajev otsustas Kasahstani julgeolekunõukogu Tokajevile üle anda (3)

Copy
Kasahstani endine president Nursultan Nazarbajev.
Kasahstani endine president Nursultan Nazarbajev. Foto: MUKHTAR KHOLDORBEKOV/REUTERS/Scanpix

Kasahstani endine president Nursultan Nazarbajev otsustas loovutada riigi julgeolekunõukogu juhi koha ametisolevale presidendile Kassõm-Žomart Tokajevile, et ta saaks korratustele operatiivselt reageerida, teatas ekspresidendi pressiesindaja Aidos Ukibai.

«Ta ise otsustas Julgeolekunõukogu esimehe koha presidendile üle anda, kuna teadis hästi, et rahutused ja terror nõudsid riigi juhtkonnalt kiiret, karmi ja kompromissitu vastust,» kinnitas Ukibai pühapäeval.

Ukibai sõnul on Nazarbajev ja Tokajev alati olnud ühel pool barrikaadi, kaitstes oma rahvast, riiki ja selle tulevikku.

«Esimese presidendi kohta liigub massiteabevahendites ja suhtlusvõrgustikes palju valekuuldusi ja provokatiivseid väiteid,» ütles ta. «Praegustes tingimustes käsitleme sedalaadi tegevust kui katset destabiliseerida poliitilist olukorda ja õõnestada riigi põhiseaduslikke aluseid.»

President Tokajev teatas 5. jaanuaril, et asus riigi julgeolekunõukogu juhiks. Varem kuulus see võtmetähtsusega positsioon Nazarbajevile.

Tokajevi pressiesindaja Berik Uali kinnitas, et Tokajev on riigi kõrgeim ametiisik ja ta on teinud viimaste sündmuste käigus kõik otsused iseseisvalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles