Stoltenberg peab kompromisse Venemaaga võimalikuks (2)

Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: Gleb Garanich

NATO peasekretär Jens Stoltenberg avaldas pühapäeval arvamust, et kompromissid Venemaaga on mitmes julgeolekuküsimuses võimalikud, kuid ühe kohtumise jooksul neid ei saavutata, edastas uudisteagentuur Interfax.

«Oleme valmis töötama paremate suhete nimel,» ütles Stoltenberg väljaandele Financial Times.

«Oleme juba varem tõestanud, et suudame Venemaaga teha kompromisse ja leida probleemidele lahendusi,» lisas peasekretär.

Stoltenberg märkis siiski, et see ei nõua tõenäoliselt mitte ühte, vaid mitut kohtumist.

«Üheskoos on võimalik leida tee edasi, poliitiline tee. Venemaa ohtude teema on võimalik lahendada,» rääkis peasekretär.

Samas hoiatas peasekretär veel kord, et NATO ei kavatse loobuda avatud uste põhimõttest, mis tähendab, et alliansiga liitumist võib taotleda iga riik, sealhulgas Ukraina.

USA välisminister Anthony Blinken ütles pühapäeval, et vaevalt õnnestub Venemaaga julgeolekuküsimustes kiiresti lahendust leida.

«Ma ei usu, et järgmisel nädalal läbimurret tuleb,» ütles Blinken telekanalile CNN.

«Venemaa peab tegema valiku dialoogi ja vastasseisu vahel,» ütles välisminister enne kahe suurriigi kõnelusi Genfis.

«Nende erimeelsuste lahendamiseks ja vastasseisu vältimiseks on olemas dialoogi ja diplomaatia tee,» ütles Blinken kanali saates.

«Teine tee on vastasseis ja tohutud tagajärjed Venemaa jaoks, kui ta taasalustab agressiooni Ukraina vastu. Me paneme proovile, millise raja president (Vladimir) Putin on valmis valima,» lisas välisminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles