Suri Euroopa Parlamendi esimees David Sassoli (6)

BNS
Copy
David Sassoli.
David Sassoli. Foto: POOL

Euroopa Parlamendi esimees David Sassoli suri teisipäeva hommikul Itaalias haiglas, teatas tema pressiesindaja Twitteris.

65-aastane itaallane viibis üle kahe nädala haiglas seoses immuunsüsteemi talitlushäiretega, kinnitas pressiesindaja Roberto Cuillo esmaspäeval.

«David Sassoli suri 11. jaanuaril kell 1.15 Itaalias Avianos asuvas onkoloogiakeskuses,» säutsus Cuillo, lisades, et matuste aeg ja koht teatatakse mõne aja pärast.

Endine televisiooni uudisteankur oli haiglas alates 26. detsembrist. «Haiglaravi oli vajalik tõsise komplikatsiooni tõttu, mille põhjustas immuunsüsteemi häire,» ütles Cuillo esmaspäeval, kui teatas Sassoli ametikohustustega seotud tegevuste ärajäämisest.

Sassolil oli septembris europarlamendi plenaaristungi ajal raskekujuline kopsupõletik, mille tõttu ta vajas mitu nädalat haiglaravi.

Pärast kolm aastakümmet kestnud karjääri ajakirjanduses, algul ajalehtedes ja siis televisioonis, kus ta sai ülemaaliselt tuntud uudisteankruks, valiti Sassoli 2009. aastal Euroopa Parlamenti ning 2019. aastal sai temast selle esimees.

Ta kuulus vasaktsentristlikku sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsiooni, mis on paremtsentristliku Euroopa Rahvapartei järel suuruselt teine Europarlamendi fraktsioon.

Erinevalt mõnestki Euroopa Liidu kõrgest ametikandjast, kes kõnelevad avalikkuse eest inglise või prantsuse keeles, tavatses Sassoli kasutada itaalia keelt ja tema kohaletulekut märkis tavapäraselt itaaliakeelne «Il Presidente».

Järgmise nädala teisipäeval peaksid europarlamendi liikmed hääletama esimese voorus tema mantlipärijat.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles