Euroopa Parlamendi president David Sassoli suri raske haiguse tagajärjel

Postimees
Copy
Euroopa Parlamendi president David Sassoli detsembri keskel Strasbourgis täiskogu istungil, kui anti üle Sahharovi inimõigusauhind. 
Euroopa Parlamendi president David Sassoli detsembri keskel Strasbourgis täiskogu istungil, kui anti üle Sahharovi inimõigusauhind. Foto: Elyxandro Cegarra/panoramic Publication/imago Images/scanpix

Euroopa Parlamendi president David Sassoli suri 65-aastaselt eile kodumaal Itaalias haiglas, kuhu ta toimetati jõulude ajal immuunsüsteemi probleemide tõttu.

«Täna on kurb päev Euroopale. Meie liit kaotab kirgliku eurooplase, siira demokraadi ja hea mehe,» lausus Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen eile ajakirjanikele. «Ta tahtis, et Euroopa oleks ühtsem, lähemal oma inimestele, truum meie väärtustele. See on tema pärand.»

Sotsiaaldemokraadist endine ajakirjanik Sassoli oli terviseprobleemidega kimpus juba mõnda aega. Põdenuna varem leukeemiat ja teinud kümnend tagasi läbi luuüdi siirdamise, haigestus ta mullu septembris Euroopa Parlamendi täiskogu ajal rängalt legionelloosist põhjustatud kopsupõletikku ning paigutati Strasbourgis haiglasse, vahendas Euronews.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles