ÜLEVAADE Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul võib omikron nakatada poole Euroopast (4)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Poolast sai neljas Euroopa riik, kus Covid-19 ohvrite arv ületas 100 000 piiri. Fotol meenutavad meeleavaldajad Varssavis, et koroonapandeemia on tapnud tuhat korda rohkem inimesi, kui 2010. aasta traagiline lennuõnnetus president Lech Kaczyńskiga. 
Poolast sai neljas Euroopa riik, kus Covid-19 ohvrite arv ületas 100 000 piiri. Fotol meenutavad meeleavaldajad Varssavis, et koroonapandeemia on tapnud tuhat korda rohkem inimesi, kui 2010. aasta traagiline lennuõnnetus president Lech Kaczyńskiga. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix

Praegu tuleb kohe tegutseda, et vältida tervishoiusüsteeme ülekoormavat nakkushaiguste tõusulainet, hoiatas Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa haru direktor Hans Kluge.

Läänest ida poole liikuv SARS-CoV-2 omikrontüve laine võib matta enda alla kogu Euroopa tervishoiusüsteemid ja tuua kaasa üle poolte eurooplaste nakatumise järgmise kahe kuu jooksul, teatas WHO.

Kluge sõnul on maailmajaos registreeritud 2022. aasta esimese nädalaga üle seitsme miljoni uue Covid-19 juhtumi, mida on kaks korda rohkem kui nädal varem. See tähendab, et igal nädalal nakatub üle ühe protsendi elanikest kõigis 27 Euroopa Liidu riigis, vahendab The Guardian.

Koroonaviiruse uus variant on tuvastatud WHO Euroopa regiooni 53 riigist 50s ja see saab peagi domineerivaks viirustüveks Euroopa lääneosas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles